tekstschrijver amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De gemeente Amsterdam is naar inwonertal de grootste gemeente. De gemeente Amsterdam heeft circa 873.000 inwoners op ongeveer 165,5 vierkante kilometer, want 54 van de 219,5 vierkante kilometer is water. Zoek jij een tekstschrijver Amsterdam?

Wat is het?

Een tekstschrijver of tekstschrijfster is een schrijver van teksten van diverse aard, zoals muziek, proza, theaterstukken of cabaretvoorstellingen maar ook van teksten voor derden die bedoeld zijn als voorlichting of reclame. Een schrijver van reclameteksten wordt meestal copywriter genoemd. Een tekstschrijver schrijft dus teksten voor zijn beroep en dit kan van alle gebieden zijn. Een schrijver van een betaald blog is een tekstschrijver, maar een schrijver voor een redactie is ook een tekstschrijver.

Soorten tekstschrijvers

Er zijn een aantal verschillende soorten tekstschrijvers. De artikelschrijver schrijft informatieve teksten, denk aan columns, een interview of een achtergrondartikel. De journalist schrijft nieuwsberichten voor kranten en tijdschriften, maar ook voor televisie en online media. Deze nieuwsberichten gaan over politiek, economie, sport, cultuur enzovoort. Een educatief schrijver is vaak een tekstschrijver met een onderwijsachtergrond. Zij combineren de beste tekst met didactische kennis. Een copywriter schrijft teksten die wil overtuigen om je iets te kopen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Een SEO-schrijver schrijft online teksten die goed gevonden worden door Google.

Posted in: Tip