snowboard-bestellen

Een heerlijke week (of twee) op wintersport. Het liefst zouden we er ieder jaar wel tijd en geld voor vrijmaken. Maar helaas is dat niet voor iedereen altijd mogelijk. Wat nu als je niet een week weg kunt voor wintersport, maar toch graag even een beetje wil skiën? In Nederland en omstreken zijn er gelukkig een aantal leuke opties om toch een beetje te genieten van een ware mini wintersportvakantie. Dit kan al geregeld worden voor bijvoorbeeld één dagje. Dus haal de ski’s en snowboards maar tevoorschijn, want de wintersport tips voor een dag komen eraan!

Wintersport in eigen land

In Nederland zijn er een aantal plekken waar je een mini wintersportvakantie kunt namaken. Het meest dicht bij een echte wintersport is natuurlijk echte sneeuw. Je vindt echte sneeuw bij de Uithof in Den Haag of bij diverse locaties van SnowWorld. Op deze plekken is al het nodige materiaal te huur. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen snowboards, snowboard bindingen of ski’s meenemen. Daarnaast is er nog een optie om in eigen land te skiën. Deze locaties komen vaker voor en zijn daarom ook makkelijker bereikbaar. Het gaat hier alleen helaas niet om echte sneeuw. Bij deze locaties wordt er geskied of gesnowboard op een rolbaan. In sommige gevallen hoort daar nog een borstelbaan bij waarvan af kan worden gesleed.

Een korte vakantie in Winterberg

Winterberg is voor veel Nederlanders een populaire bestemming om op wintersport te gaan. Aangezien Winterberg zo dichtbij ligt, is het erg geschikt voor kortere vakanties. Winterberg ligt in Sauerland, Duitsland. Er is drie maanden per jaar gegarandeerd sneeuw. Het skigebied van Winterberg biedt 34 prachtige pistes. Vanuit de meeste plekken in Nederland is het naar Winterberg maximaal drie uur rijden. Slechts een dagje naar Winterberg zou in theorie dus zelfs nog mogelijk zijn. Maar in twee of drie dagen valt er echt een leuke vakantie te vieren in Winterberg.