mediation arbeidsrecht

Je bent met iemand in conflict en jullie komen er samen niet meer uit. Nu kunnen jullie natuurlijk naar de rechtbank gaan en het uitvechten met advocaten. Het is echter beter om eerst te kijken of jullie er misschien samen uitkomen tijdens een mediation gesprek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mediation arbeidsrecht als je een conflict hebt met je werkgever. Hoe bereid je je nu voor op zo’n gesprek? Ontdek hier alles over in dit artikel.

mediation arbeidsrecht

Maak eerst kennis met de mediator

Het kan fijn zijn om eerst kennis te maken met de mediator zonder dat de andere partij erbij is. Dit doe je tijdens een intakegesprek. Je bouwt dan alvast wat vertrouwen op en je krijgt meer een klik.

Schrijf op wat je wilt

Voordat je het mediation gesprek aangaat is het aan te raden om alvast goed te bedenken wat je wilt. Wat zijn jouw eisen en wat zijn jouw wensen? Wat vind je het belangrijkst?

mediation arbeidsrecht

Weet dat niet meteen akkoord hoeft te gaan

Vaak wordt gedacht dat we een conflict direct tijdens het mediation gesprek moeten oplossen. Dat is echter niet nodig. Je hoeft dus niet meteen akkoord te gaan, maar je kunt nog even nadenken over de voorgestelde afspraken.