Een eigen huis bouwen, daar komt wat bij kijken. Als je zelf tijd hebt, kan jij jouw handen uit de bouwen steken en zelf bepaalde opdrachten uitvoeren. Maar laat de complexere taken over aan de specialisten. Anders kost het jou meer. Laat je ook helpen door jouw omgeving en zie dat je er niet alleen voor komt te staan. Verbouwen is zwaar, maar ook de verhuis dat daar bij komt kijken is intensief. Een eigen huis bouwen is niet te onderschatten.

Een eigen huis bouwen: tips en tricks

Kijk naar verschillende gemeentes, en zoek waar het goedkoper is om bouwgrond te kopen. Dit kan je al heel wat kosten besparen. Een eigen huis bouwen hou je best eenvoudig en hoog. Wanneer je het huis hoger bouwt, zorgt dit ervoor dat je minder materialen en fundering voor het dak nodig hebt. Zorg er ook voor dat je compact bouwt. Zorg voor zo weinig mogelijk verlies ruimtes. Zorg er ook voor dat de woonkamer op het zuiden gericht is, zo valt er meer licht binnen. Een extra garage, buiten jouw woning, bespaart je oppervlakte voor jouw woning. Zorg dat je materiaal gebruikt van goede kwaliteit. Neem nu de vloer. Om de vloer te bedekken kies je best voor laminaat. De binnendeuren best niet in glas of eik. Wat betreft de ramen is Pvc goedkoper en onderhoudsvriendelijker. Bovendien isoleert het goed. Ga voor een designkeuken op maat. In je keuken spendeer je het meeste tijd. Deze moet tip top in orde zijn.

Gebruik je brein

Denk er goed over na voordat je de stap maakt om een eigen huis te bouwen. Er komt namelijk veel bij kijken. Zorg dat je voldoende ondersteunt wordt sociaal, maar dat je ook de financiële middelen hebt. Overleg dus daarvoor zeker met je bank. Maak op voorhand duidelijk voor jezelf wat soort woning je graag wil. Zo kan je beter de mogelijkheden bekijken.