Mallorca

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je strand, zee, uitgaan en bezienswaardigheden wilt combineren dan is Mallorca de plek bij uitstek. Badplaatsen die zeer populair zijn bij toeristen, maar ook een prachtig binnenland wat bergachtig is. Kleine strandjes en baaien om weg te zijn van de massa’s toeristen kenmerken de stad.  Bij de ruige rotsbaaien kom je even helemaal tot jezelf met het geluid van de zee, wanneer je trek hebt gekregen hoef je niet te zoeken naar een restaurant, deze zijn er namelijk in grote getalen. Verschillende keukens dus er iets voor iedereen wel wat lekkers te vinden.

Uitgaansleven en het strand

Ben je gekomen om feest te vieren in combinatie met zonnen en zwemmen op het strand, dan kun je niet om de Palma de Mallorca heen. In het noorden en oosten van het eiland is het rustiger, geschikt voor mensen die meer de natuur en meer rust zoeken. In Cala D’or bijvoorbeeld vind je kleinere strandjes en baaien, wil je genieten van de prachtige natuur dan is het noordwesten aantrekkelijk om naartoe te gaan. Leuke bergdorpjes doen je denken aan de Alpen, er is voldoende te zien en te doen op Mallorca. Voordeel is dat je altijd mooi weer hebt, wanneer je ook naar het strand wil dit kan altijd.

Mallorca

Prachtig bergachtig binnenland

Ben je liefhebber van prachtige natuur in combinatie met leuke pittoreske dorpjes, bezoek dan eens de binnenlanden van Mallorca. Het dorpje Valldemossa is waarschijnlijk een van de mooiste dorpjes wat er is, het Kartuizerklooster is het belangrijkste gebouw in het dorp. Voor de 14e eeuw was het klooster het paleis van Koning Sancho. Smalle straatjes met stenen huizen zijn kenmerkend voor het dorp, componist Chopin heeft in het dorp gewoond. In de zomer is het dorp zeer populair onder de toeristen, bekijk de schoonheid ervan net buiten de drukte van het centrum.