Bij Osseforth Opleidingen Limburg kun je je heftruckcertificaat halen. Het is een tweedaags heftruck cursus met slagingsgarantie. Veilig werken met de heftruck is een groot gemak met een certificaat op zak! De cursus bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte. Osseforth is in 1977 opgericht en ze zijn gestart als autorijschool.  Kwaliteit vinden ze erg belangrijk en je mening wordt ook gewaardeerd. Ze nemen jaarlijks bijscholingen en staan zeker niet stil. Hun doel is om marktleider te worden in alle aangeboden opleidingen. In 2017 waren ze finalist in beste opleider van Nederland. Het is een professioneel en innovatief Limburgs familiebedrijf die meerdere vestigingen hebben in Nederland. Ze voorzien in alle rijbewijzen en vaarbewijzen en ze hebben 2 oefenterreinen in Elsloo en Heerlen. Ze zijn een intern, zelfvoorzienend, opleidingsinstituut voor de instructeursopleiding en een leerbedrijf waarbij ze investeren in het ontwikkelen, bekwamen en opleiden van nieuwe en gevestigde medewerkers.

Theorie & praktijk heftruckcertificaat

  • Arbeidsomstandigheden, wettelijke eisen, veiligheid en de omgeving
  • Vorkheftruck en de last, Warehouse inrichting
  • Pallets, vorkheftrucks en voorzet middelen
  • Rijklaar controle en voorbereidingshandelingen
  • Besturing en gebruik van de vorkheftruck
  • Laden en los-technieken, het gebruik van inrij stellingen
  • Slalom baan met zware last
  • Laden en lossen van een BDF Laadbak

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Het certificaat dat je ontvangt is bij een positieve beoordeling 5 jaar geldig.

Overige bijzonderheden

De cursus wordt in het Nederlands gegeven dus het is noodzakelijk dat je Nederlands goed beheerst. Je moet minimaal 16 jaar zijn om mee te doen aan de cursus. De deelnemers zijn verplicht om veiligheidshandschoenen aan te doen tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding. Hier moet je zelf voor zorgen, ze zijn wel verkrijgbaar tegen betaling bij de praktijklocatie.Wil jij ook je heftruckcertificaat halen bij Osseforth? Ga dan nu naar de website en schrijf je in!