marketing qualified leads

Wist je dat marketing vooral draait om het vinden en houden van leads? Marketing qualified leads zijn onmisbaar als je jouw bedrijf draaiende wil houden. Ze zijn bovendien zeer waardevol. Maar hoe vindt je die nu eigenlijk?

marketing qualified leads

De marketing qualified lead

Zo’n speciale marketing qualified lead zijn eigenlijk leads die al wel interesse hebben in iets dat jij aanbiedt maar die nog niet direct bezig zijn met de aanschaf. Die leads krijg je vaak te pakken doordat ze bijvoorbeeld een e-book hebben gedownload of een verzoek tot informatie hebben ingediend. Dat betekent immers dat ze al op zoek zijn naar wat meer dan alleen de info die ze op je website kunnen vinden. Ze hebben al een eerste stap richting kopen gezet, nu moet je ze grijpen en vasthouden.

Een goede salesfunnel

Met een goede salesfunnel pak je deze leads op en zorg je dat het verkopen worden. Het maken van een salesfunnel is echter best gecompliceerd. Het is niet zo dat je gewoon gaat zitten wachten tot je leads verkopen worden. De salesfunnel is een route die je uitstippelt voor je klant die ze moeten doormaken voor ze overgaan tot aankoop.