Vliespinda’s kopen zijn ontdaan van de pindadoppen, maar niet van de bruine vliesjes. Pinda’s zijn in principe geen noten maar peulvruchten. Ze groeien ondergronds en niet net als de andere noten aan een boom.

Noten zijn gezond! Een dagelijkse portie van 28 gram per dag kan het risico van vroeg overlijden zelfs voorkomen. Uit onderzoek blijkt, dat met het eten van pinda’s hart en vaatziektes kunnen worden teruggedrongen. Vliespinda’s hebben nog hun bruine vliesje wat je gewoon kunt opeten. De meeste mensen zullen echter een handje vliesnoten tussen twee handen wrijven, om zo het velletje te verwijderen.

Voedingssamenstelling

De voedingssamenstelling van pinda’s, is ongeveer gelijk aan die van de andere noten. Als we regelmatig noten eten worden we ouder. Onverzadigde vetzuren en plantaardige eiwitten zorgen voor een cholesterolverlagend effect. Het geheim van gezond pinda’s en noten eten, zit hem in de mix van noten. De ene noot heeft meer omega vetten en de andere weer meer eiwitten. Door een mix van noten te eten krijg je elke dag voldoende goede stoffen binnen. De allerbeste kwaliteit pinda’s komt uit Amerika. Pinda’s worden door de Notenkraam.nl, altijd vacuüm verpakt verzonden. Zo blijft de smaak van vers gebrande pinda’s in takt. Vliespinda’s kunnen gezouten of ongezouten worden aangeschaft. Ook zijn er verschillen in de grootte van de pinda.