Gezonde werknemers zijn productiever dan werknemers die ziek thuis zitten. Dit als algemeen bekend. Daarom is het ook voor werkgevers van belang dat zij meehelpen aan de gezondheid van het personeel. Dit kan op meerdere manieren.

Gezonde leefstijl

Behalve frituur en cola kan je er ook voor kiezen om tijdens de lunch gezond eten zoals groente en fruit aan te bieden aan het personeel. Aangezien niet elk bedrijf hier voldoende budget voor heeft is dit niet altijd mogelijk. Echter kan een simpele fruitschaal een mooie stimulans zijn voor het personeel om iets gezonds te eten. Daarnaast kunnen er wandelingen georganiseerd worden tijdens de lunch om zo ook voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Ergonomische werkplek

Wanneer je personeel zittend werk moet uitvoeren is het van belang dat je ze de mogelijkheid biedt om dit op een manier te doen welke niet leidt tot gezondheidsklachten. RSI en rugklachten zijn veelgehoorde klachten waar personeel mee te kampen heeft en kunnen er ook voor zorgen dat het personeel in de ziektewet terecht komt. Dat is zonde en voor niemand wenselijk. Helemaal omdat dit soort problemen kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van een ergonomische bureaustoel

Voor een groot aanbod aan ergonomisch meubilair kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op spinalis-ergonomischestoelen.nl. Hier vind je naast verschillende stoelen of krukken ook advies over welk type stoel het best past bij je werkzaamheden. Op deze manier verklein je het risico op nek- of rugklachten die kunnen ontstaan door langdurig zitten werk in een verkeerde positie.